Ръководството на Лудогорец с отворено писмо до БФС относно съдийското назначение за мача с ЦСКА в сряда

Ръководството на Лудогорец излезе с отворено писмо до временно изпълняващия длъжността президент на БФС Михаил Касабов и председателя на съдийската комисия Костадин Гергинов.

Ето и пълния текст без редакторска намеса:

YouTube

ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ ПФК ЛУДОГОРЕЦ

Уважаеми Господа,

С огромна изненада научихме от медиите за назначението на Волен Чинков като главен съдия на полуфиналния мач ЦСКА-София – Лудогорец на 7 април в София. Много бихме искали да вярваме, че това назначение е плод на техническа грешка и недоглеждане от страна на Съдийската комисия. Предвид обаче паузата за националните отбори и спадналото напрежение около грубите съдийски грешки в първенството считаме, че Костадин Гергинов и неговите колеги са има имали достатъчно време и спокойствие да обмислят внимателно нарядите. В тази връзка сме убедени, че назначението на Волен Чинков има някаква скрита цел и е умишлено показване на мускули в разрез с правилата, които Съдийската комисия сама оповести. Нека припомним какво каза Костадин Гергинов на 4 март 2021 г.: „Георги Кабаков е от град Пловдив и по тази причина отпада като вариант за мача ЦСКА-София-Локо (Пд)“. Защо тогава, г-н Гергинов, назначавате софийския рефер Волен Чинков на мач с участието на ЦСКА-София? Каква е тази метаморфоза, която претърпяхте за месец? Говорите едно, правите точно обратното. Защо не спазвате собствените си принципи? Вероятно, за да угодите на някого, така както направихте със замазването на гафа на страничния рефер, довел до отмяната на чист гол за Лудогорец на мача с Царско село.  Дали пък принципите, наложени от вас, не важат само за определени клубове?

ПФК Лудогорец винаги е бил за спазването на правилата. Винаги сме се опитвали да подхождаме с разбиране към грешките на реферите. Безпринципни решения обаче няма как да търпим.

Вече е ясно на цяла България какъв човек управлява съдийството. Човек без принципи, оплетен в лъжи и интриги. Човек, който е зависим и очевидно дължи на някого нещо. Ръководител, срещу чийто модел на работа се обявиха редица клубове от професионалния футбол.

Безпринципните Ви решения тровят съдийството, г-н Гергинов.  Затова са и грубите грешки на реферите през последните месеци. Затова са и скандалите по българските терени. Футболният мир виси на косъм заради Вас. 

В заключение искаме да Ви кажем, че не дължите обяснение на никого. Не бързайте да ни отговаряте.  Обяснението го запазете за гузната си съвест.

05 април, 2021 г.

От ръководството

Определиха съдията за първия мач между ЦСКА и Лудогорец за Купата на България

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе