Младеж от област Разград с награда от престижен конкурс

Към края на м.март т.г. бяха оповестени резултатите от проведения конкурс „ТоваЕ”, организиран от Фондация „Български център за нестопанско право”. А първата награда бе присъдена на Нехсат Хасан от с.Богданци, общ. Самуил.

Конкурсът, насочен към млади хора на възраст между 16 и 25 год., предизвика участниците да изготвят своя управленска програма, посочвайки конкретни идеи и реформи. В надпревата участваха над 50 младежи от цяла България със своите виждания и предложения по въпросите на управлението на страната. Анонимно постъпилите конкурсни материали са журирани от: Тончо Краевски – студент по право в СУ „Св.Климент Охридски”, работил е в Посолството на Великобританя и Васил Лозанов – магистър по право и философия, понастоящем директор в 164.ГПИЕ ,,Мигел де Сервантес’ – София.

YouTube

На проведената на 25.03.2021 г. онлайн среща за обявяване на победителя стана ясно, че особен акцент във всяка управленкса програма е поставен на образованието, което се осмисля като необхдимата основа за просперитета на обществото. От своя стрна, това е доказателство за стремежа и жаждата на младите за промени в сферата на образованието. Но не промени, които имат за цел „замазване на положението”, изразяване съдържането на учебни програми, а промени, касаещи най-вече практическото подплатяване на онова, което се преподава.

Програмата, написана от Нехсат Хасан, който е студент първи курс във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, спец. „Философия’, успя да впечатли журито със своята всеобхватност и реализируемост. „В България се правят промени, обаче обществото остава с нагласата, че нищо не е направено. Това е така, защото тези промени са целеви, правят се на парчета, а не се засягат с тях генерални проблеми, които ерозират обществото. Моята управленска програма се основава преди всичко на образованието, тъй като истински образованият човек е почтен човек, а при почтения човек шумът на банкнотите няма да заглушава гласа на съвестта. ” – споделя победителят в конкурса.

Организаторите на конкурса са поели мисията да предложат програмите на управляващите, защото вярват в силата на идеите на младите хора и им се доверяват.
Пожелаваме творчески полети на Нехсат и вдъхновение на всички млади хора!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе