Над 600 нарушения по пътищата за седмица в Разградско, глобиха двама пешеходци

634 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 5 до 11 април 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 356 фиша и 57 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. По време на контролната дейност са санкционирани и двама пешеходец за неправилно поведение на пътя.

Установени е един водач, седнал зад волана след употреба на алкохол. Прекратени са регистрациите на шест моторни превозни средства – в четири от случаите причината е неправоспособност на водача, в един – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

YouTube

През изтеклата седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия с двама пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 12 април започнаха засилени проверки за спазване на правилата за движение от водачите на превозни средства с животинска тяга – имат ли необходимата регистрация, светлоотразителни елементи и жилетки. Те ще продължат до 31 август 2021 г.   

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе