Facebook пуска нови услуги

Facebook обяви няколко нови услуги, върху които социалната мрежа работи. Те ще се предлагат скоро.

Заради увеличения интерес към аудио услугите, една от новите функции ще е Live Audio Rooms. Тя ще позволи на потребителите да участват в гласови разговори, които ще са организирани във виртуални стаи по различни теми. Функцията ще е достъпна през Facebook и Messenger.

YouTube

Популярните личности ще могат да участват и в платформата Stars, чрез която да печелят пари от гласовите чатове. Това ще става чрез абонаменти, платен достъп до гласови чатове и др.

Друга услуга е Soundbites, чрез която потребителите ще могат да споделят и да слушат кратки звукови файлове. Това може да музика, новина, коментар и т.н. Марк Зукърбърг я определя като аудио версия на TikTok.

Facebook ще обърне по-голямо внимание и на подкастовете. Компанията планира да направи секция за подкастове, в която потребителите ще могат да откриват интереси за тях предавания, а създателите им – да ги споделят. Не се изключва и партньорство с вече съществуваща подкаст платформа.

Основната цел на новите услуги на Фесйбук е да се дадат повече възможности на създателите на съдържание. Аудио услугите ще имат и субтитри за хората с увреден слух.

Facebook не дава конкретни срокове за старт на новите услуги. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе