Талантът от школата на Лудогорец Иван Йорданов: Да играеш в първия тим е сбъдната мечта

Иван Йорданов е поредният талант от школата на Лудогорец, който стигна до първия отбор. Този сезон роденият в Раковски халф, който е капитан на Лудогорец II, изигра пет мача и за представителния тим. Освен като дефанзивен халф Йорданов бе използван от Валдас Дамбраускас и като ляв бек, където също се справи отлично. Иван Йорданов даде специално интервю за официалния сайт на „орлите“.

– Иване, ти си поредният талант от школата на Лудогорец, който е интегриран в първия отбор. Какво е за един 20-годишен футблист да попадне сред най-добрите играчи в най-силния тим в България през последните години?
– Чувството е страхотно. Да играеш рамо до рамо с най-добрите, да се учиш от тях…Това е мечтата на всеки млад футболист. При мен се сбъдна и затова съм много щастлив. Тръпката е невероятна. Струва си да работиш много, за да я изпиташ.

YouTube

– Ти си капитан на Лудогорец II. Къде е по-трудно за теб лично и каква е разликата между двата отбора?
– Разбира се, че в първия отбор е по-трудно. Целите са по-големи. Амбициите също. Класата на отборите в Първа лига е по-висока. Но и играчите са класни. В Лудогорец II сме само млади момчета от школата. Във втора лига също не е лесно. Но доказахме, че сме силен отбор. Не само заради класирането, но и заради мачовете, които изиграхме до момента.

– В Лудогорец II играеш като дефанзивен халф, но в първия отбор напоследък си използван и като ляв бек. Къде ти е по-лесно?
– И на двете места ми е лесно. Чувствам се добре и като дефанзивен халф, и като ляв бек. Давам всичко от себе си на всяка позиция, на която играя. За мен е важно да бъде полезен за отбора и да оправдавам доверието на треньора. Тук е моментът да благодаря на Валдас Дамбраускас и Тодор Живондов за гласуваното доверие. Усещам тяхната подкрепа. Това е важно за всеки един футболист.

– На какво се дължи силното представяне на Лудогорец II, който прави фурор във Втора лига?
– Всички момчета сме много амбицирани. Играем с хъс и желание. Стараем се много. И колективът е много силен. Това допринася за силното ни представяне. Няколко момчета от Лудогорец II вече се наложиха в първия тим. Ще има още. Сигурен съм.

– Как виждаш борбата за титлата? Колко близо е Лудогорец до десетата поредна?
– Колкото близо, толкова и далеч. Все още не сме шампиони. Не трябва да се отпускаме, въпреки че водим пред конкурентите. Всичко е в нашите крака. Вярвам, че ще продължим да играем силно и в скоро време десетата поредна титла ще е факт. Ще се борим! Ще успеем!

– От кой футболист си се учил? Кой е твоят идол?
– Нямам идол. Учил съм се от много футболисти. Гледам да вземам от всеки по нещо.

– Любимият ти отбор?
– Подражавам на Барселона. Това е отборът, чийто стил ми допада най-много.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе