Малки и големи шариха яйца в Кубратско

Големи Великденски яйца бяха поставени на Велики четвъртък пред паното „Завет на хан Кубрат“ в центъра на общинския център, чието име на прабългарския владетел носи лудогорския град. Това съобщават от общинската информационна служба.

Едно от белите яйца бе изрисувано майсторски лично от ученици на ОУ „Христо Смирненски“ в град Кубрат. Възпитаниците от първи до седми клас, водени от преподавателя по изобразително изкуство Дончо Христов, украсиха с латексни бои еднометровото яйце с орнаменти и фигури, посветени на християнския празник. За добрата инициатива и старание учениците бяха поздравени лично от Кмета Алкин Неби, неговият заместник Мирослав Йорданов и председателя на Общинския съвет Хюсеин Юмеров. Подкрепа на децата бе оказана и от известният сатирик-художник Димитър Атанасов.

Ученици от СУ „Христо Ботев“-Кубрат също украсяваха великденски яйца

Боядисване на сварени яйца имаше днес и в най-голямото село на общината – Беловец. Деца от детската градина, родители и самодейци спазиха изконната традиция и нашариха с цветни бой десетки яйца, като първото задължително бе червено.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе