Учениците от 6 и 11 клас ще учат присъствено от 10 май

Учениците от 5, 9 и 12 клас, които се върнаха в класните стаи на 26 април, ще продължат да учат присъствено, а учениците от 6 и 11 клас се връщат към присъствено обучение седмица по-рано от планираното – на 10 вместо на 17 май.

Съгласно заповед на здравния министър в оставка те ще останат в класните стаи поне до края на месеца. Учениците от 5, 9 и 12 клас ще продължат да учат присъствено до края на седмицата.

YouTube

На 17 май, тези ученици, с изключение на зрелостниците, които завършват в петък, ще преминат отново към дистанционно обучение, за да може присъствено в училищата на тяхно място от същата дата също до края на месеца да учат седмокласниците, осмокласниците и десетокласниците.

Учениците от 1 до 4 клас в цялата страна продължават да учат присъствено.

Очаква се учебната година да приключи присъствено за всички ученици след завършването на зрелостниците, чиито последен учебен ден е 14 май.

Последните седмици от учебната година са изключително важни за подготовката на учениците от 4,7,10 и 12 клас, след като стана ясно, че въпреки дистанционното обучение техните външни оценявания и матури ще се проведат по график и от тях няма да отпада учебен материал.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе