Лудогорец изпраща Моци и Дяков преди първия евромач

Снимка: ludogorets.com

ПФК Лудогорец ще изпрати двама от своите легендарни футболисти – Козмин Моци и Светослав Дяков, преди първия евромач от квалификациите на Шампионската лига, който ще се играе през юли тази година.

Големият защитник Моци прекратява футболната си кариера на терена и ще остане на работа в клуба. Скоро ръководството на Лудогорец ще обяви официално позицията на румънеца, който сътвори истински подвиг, спасявайки две дузпи срещу Стяуа по пътя към групите на Шампионската лига през 2014 г.

YouTube

Капитанът Дяков също получи предложение за работа в Лудогорец, но той изрази желание да продължи кариерата си като футболист. Дяков и клуба се договориха, че след края на състезателната му кариера може да се завърне и да получи длъжност в спортно-техническия щаб на десеткратния шампион. 

Светослав Дяков е единственият футболист на „орлите“ с десет титли. Името му ще остане със златни букви в историята на Лудогорец. Той е играчът, извел с капитанската лента тима в най-паметните мачове в европейските клубни турнири и българското първенство. 

КОЗМИН МОЦИ В ЛУДОГОРЕЦ

190 мача / 26 гола – първенство
81 мача / 6 гола – евротурнири
26 мача / 5 гола – Купа и Суперкупа на България
297 мача / 37 гола – общо

СВЕТОСЛАВ ДЯКОВ В ЛУДОГОРЕЦ

244 мача / 7 гола – първенство
78 мача / 2 гола – евротурнири
27 мача / 2 гола – Купа и Суперкупа на България
349 мача / 11 гола – общо

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе