Над 36 хиляди зрелостници се явяват на втора матура днес

Над 36 хиляди зрелостници се явяват на втора задължителна матура днес, 21 май. Учениците можеха да избират между 13 дисциплини. И тази година най-предпочитан е изпитът по английски език, следван от биология и философия.

Рано тази сутрин в МОН беше изтеглен и генериран Вариант 1 на матурата, при която зрелостниците могат да избират между 13 предмета.

YouTube

МОН пусна отговорите на матурата от днес

За да бъдат допуснати, зрелостниците трябва да представят документ за самоличност и служебна бележка – на хартия или на мобилния си телефон.

Матурите се провеждат при строго спазване на мерките за ограничаване на вируса. Учениците трябва да са с маска, както и да носят плик, в който да поставят личните си вещи.

Осем са зрелостниците, които са под карантина, но ще могат да положат изпита при специални условия. Допълнителните матури по премети по избор ще се проведат от 26 до 31 май.

Резултатите от двете матури ще бъдат обявени до 7 юни т.г.

На 4 юни т.г. ще се проведат държавните изпити по теория за придобиване степен на професионална квалификация, избрани вместо втора задължителна матура. Тези резултати ще са ясни на 11 юни т.г. Практическите изпити по професии се организират по училища.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе