ДФ „Земеделие“ приключва през юни плащанията за Кампания 2020

Държавен фонд „Земеделие” спазва стриктно индикативния график за директните плащания. В рамките на следващите седмици ще се направят всички доплащания за Кампания 2020, тъй като по регламент трябва да приключим с тях до 30 юни. Това заяви изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Васил Грудев по време на откриването на 13-тото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО 2021.

„Земеделските производители очакват окончателното плащане и изравняването по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП). Това ще се случи в рамките на следващите 10 дни. След това ще се преведат средствата по Схемата за млади земеделски стопани (МЗС), а в средата на месеца ще бъдат изплатени и субсидиите по Схемата за дребни земеделски стопани (ДЗС), допълни изпълнителният директор  на ДФЗ.

YouTube

След приключване на всички административни проверки от страна на фонд „Земеделие” до края на юни ще се извършат и останалите плащания към фермерите по всички схеми и мерки от директните плащания, включително за обвързано подпомагане за плодове, зеленчуци и животни.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе