Концерт и награди за млади таланти в Кубрат

19 талантливи възпитаници на Детската музикална школа (ДМШ) при НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1891“ в Кубрат получиха своите Свидетелства за успешно преминато обучение от випуск 2020/2021 г. Това съобщават от пресслужбата на Община Кубрат.

YouTube

Годишният Акт-Концерт се състоя в Ритуалната зала към местното читалище, а индивидуално документът на учениците връчи председателят на културната институция в лудогорския град инж. Руси Русев. Гости на събитието бяха председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, заместник-кметът Женифер Пойраз, завеждащият отдел „Просвета и Култура“ в Община Кубрат Здравко Вутов, местни общественици, родители и близки на талантливите възпитаници с ръководители Гинка Денчева и Сийка Русева.

Пред публика малките възпитаници изпълниха популярни народни и класически произведения на пиано и китара. Певчески умения демонстрираха и по-опитните изпълнители на школата, които не веднъж са се изявявали и доказвали на местни и други сцени в региона и страната.

Събитието завърши с много добро настроение и обещания за бъдещи творчески успехи и изненади. След ваканцията възпитаниците на читалището ще се подготвят и за пищен концерт през месец октомври, посветен на 130-годишнината от основаването на читалището в град Кубрат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе