Осем състезатели от Кубрат с достойно представяне на турнир по борба

С един сребърен и един бронзов медал се завърна отборът ни по борба, воден от треньора Мишо Колев от град Кубрат. Момчетата от лудогорския град представиха достойно общината на турнира по свободна борба „Димитър Добрев“ в с. Езерче, общ. Цар Калоян.

Среброто извоюва Езел Хасанов в категория до 66 кг, а бронз спечели кубратчанинът Максимилиян Колев в категорията до 53 килограма. Достойно представяне направиха и други трима наши състезатели, които грабнаха в своите категории петото място на турнира. Овациите на публиката спечелиха Еге Адрианев /30 кг/, Семих Исмаилов /32 кг/ и Джесур Билянов /59 кг/.

Турнирът в Езерче се провежда за 22-ри пореден път в памет на първия български шампион в класическата борба – Димитър Добрев на Олимпиадата през 1960 година в Рим. В него се включиха 104 участници от цялата страна, а от град Кубрат състезателите бяха 8.

На събитието присъстваха кметове на кметства, политически представители, местни общественици и десетки любители на този спорт. Благодарности за отличните условия и за новия осигурен тепих бяха отправени от главния секретар на Федерацията Али Паръшмолла.

Община Кубрат поздравява малките ни борци и техните треньори – Мишо Колев и Кемал Софта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе