Областният управител на Разград: Осигурени са по-добри условия за членовете на СИК

За вота на 11 юли са осигурени по-добри битови условия за членовете на секционните избирателни комисии от областта, които в изборната нощ ще изчакват реда си, за да предадат изборните си книжа в РИК. Това обяви областният управител Иван Борисов на работна среща за организационно-техническата подготовка за вота. В срещата участваха представители на Областна администрация, общините в региона,  РИК, ОД на МВР и „Информационно обслужване“.

Постигната е договорка залите в Общинския културен център /ОКЦ/ и Филхармонията да бъдат отворени, за да може да се използват от чакащите хора, уточни Борисов. В заведението „Зайо Байо“ ще бъде осигурено допълнително пространство с маси и столове. В изборната нощ ще работят кафетата във Филхармонията и в „Зайо Байо“, а в ОКЦ е осигурена доставка на вода и храна срещу заплащане.

YouTube

На работната среща стана ясно, че и на 11 юли ще са валидни противоепидемичните мерки, прилагани на вота на 4 април. В област Разград ще работят 193 СИК, съобщи председателя на РИК Хубан Соколов. В община Завет те са 14, в община Исперих – 36, в община Кубрат – 30, в община Лозница – 20, в община Разград – 68, в община Самуил – 16 и в община Цар Калоян – 9.

С 300 и повече избиратели, за да се проведе машинно гласуване, са 167 СИК в региона. За област Разград ще бъдат отпечатани общо 139 300 бюлетини.

Комисар Божидар Божков от ОД на МВР призова представителите на общините да бъде създадена по-добра организация за получаването на машините за гласуване и бюлетините. Според него е по-добре това да става едновременно, в добър синхрон и по предварително уточнен график.

ЦИК все още не е определила датите, на които членовете на СИК ще преминат обучение, заяви Хубан Соколов. Очаква се това да стане от 05.07.2021 /понеделник/ до 08.07.2021 г. /четвъртък/ включително. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе