ЦИК определи реда за гласуване на избиратели, поставени под карантина или изолация

С решение на Централната избирателна комисия от днес бе определен редът за гласуване на избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето. Те ще гласуват с подвижна избирателна кутия при спазване на всички противоепидемични мерки.

Не се допуска избиратели, поставени под задължителна карантина или изолация, които отговарят на изискванията за гласуване с подвижна избирателна кутия, да гласуват в секция за гласуване с подвижна избирателна кутия, предназначена за избиратели с трайни увреждания.

YouTube

Ако един избирател отговаря едновременно на изискванията за гласуване с подвижна избирателна кутия в секция за гласуване на избиратели с трайни увреждания и в секция за гласуване на избиратели, поставени под задължителна карантина или изолация, той гласува във втория вид секция.

Заявлението за гласуване се подава по един от следните начини:

  • саморъчно подписано от избирателя и подадено при органа по чл. 23, ал. 1 ИК лично, от пълномощник с пълномощно в свободен текст, по пощата или по факс;
  • заявление, подадено по електронен начин през интернет страницата на ЦИК или съответната община без да се изисква квалифициран електронен подпис или на безплатен телефонен номер.

С пълния текст на решението на ЦИК и образеца на заявление може да се запознаете тук. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе