Викторина, колело на предизвикателствата и още изненади в кампанията „Споделяйте факти за наркотиците. Спасявайте животи“

Във връзка с отбелязването на 26 юни – Международен ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотични вещества, на 24.06.2021г. от 10.30 ч. пред Общински културен център /при лошо време във фоайето на ОбКЦ/, Общински съвет по наркотични вещества с участието на различни структури от РУ „Полиция“ и ОДМВР – Разград, ще проведат информационно-превантивна кампания под мотото „Споделяйте факти за наркотиците. Спасявайте животи.“

Участие ще вземат по 10 ученици от 9 гимназиални училища и доброволци от Младежкия клуб. Ще има викторина с много награди, участниците ще застанат и пред колелото на предизвикателствата. Всички ще наблюдават представителите от РУ на МВР и ОДМВР, които ще направят демонстрация с дрегер, ще покажат нагледно как изглеждат тестовете за наркотици и друга любопитна информация относно наркотичните вещества.                    

YouTube

По същия повод, на 23 юни ще се проведе Форум театър с ученици от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, които са доброволци, работещи по Националната програма „От връстници за връстници“ и  тематична викторина в училището.

Сред събитията, посветени на Международен ден за борба с наркоманиите, са и викторина  и дискусия с учениците от ППМГ „Акад.Н.Обрешков“, които експерти от ОбСНВ и ПИЦ ще проведат на 25 юни, в същия ден училищното ръководство е подготвило изложба на фотографии „Преди и след зависимостта“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе