Две награди за танцьорите от кубратската формация „Пагане“ на “Капанска китка 2021“-Разград

Kубратската Фолклорна формация „Пагане“, с ръководител г-жа Гинка Панчева, спечели престижната награда на Регионален исторически музей-Разград. Това се случи днес по време на XI-я Национален фестивал на клубовете и школите, изучаващи български народни хора „Капанска китка” в град , съобщават от пресслужбата на Община Кубрат.

Конкурсната програма се проведе в два тура – в първия клубовете представиха по избор две автентични хора, като двайсете танцьори от Кубрат изпълниха изящно танците „Ертечко хоро“ и „Момчиловско хоро“. Във втория модул и след жребий кубратския състав представи „Северняшка ръченица“, с която спечели окончателно сърцата и на журито, и публиката.

YouTube

След вълнуващото фолклорно представяне кубратския състав се увенча и с още една награда. На столичната лудогорска сцена бе отличен най-малкия участник на фестивала. Отличието спечели 7-годишната Александра Атанасова от Кубрат, която вече умело и с талант прави първи стъпки на голяма сцена.

Участие в конкурса взеха осем състава от региона и страната. Още в началото публиката се наслади и на изпълненията на домакините от ТК „Абритус“ с художествени ръководители г-жа Емилия Русева, г-жа Кремена Иванова и г-н Кънчо Върбанов.

Община Кубрат поздравява Формация „Пагане“ за отличното ѝ представяне в град Разград, като пожелава на всички танцьори и ръководство още много успехи и блестящи отличия от подобни.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе