Кметът на Исперих награди отличници от ПГ по СС „Хан Аспарух“ и ОУ „Васил Априлов“

На 1 юли своите дипломи за завършено средно образование и свидетелства за професионална квалификация получиха възпитаниците на Професионална гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух“. На мероприятието, което се проведе в двора на училището, по покана на училищното ръководство, присъстваха кметът на Община Исперих инж. Белгин Шукри, председателят на Общинския съвет Бейти Бекир и журналистът и фотограф Драгомир Богомилов.

Кметът приветства учителите и учениците за достойното представяне на училището на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата и ги увери, че Община Исперих ще продължи и занапред да подкрепя участието им в състезания, конкурси и инициативи с образователен характер на национално и международно ниво. „Исперих има нужда от амбициозни, инициативни и можещи млади хора“ – добави той и призова абитуриентите да преследват неотстъпчиво своите мечти, да продължават да трупат знания и винаги да носят Исперих в сърцето си.

YouTube

На първенците на випуска – Синан Гюрджан и Ебру Наджи, които през целия гимназиален срок на обучение са показвали отлични резултати в обучението, в знак на признание за положените от тях усилия през годините, г-н Шукри връчи почетни плакети, грамоти и издание на „Старият Исперих в образи и случки“. Своите дипломи лично от него получиха и непълните отличници на учебното заведение, а директорът Сали Назиф ги награди с наскоро излязлата от печат книга на Драго Богомилов „Енигмата Сборяново“.
61 са зрелостниците от професионалната гимназия, които завършиха своето средно образование и придобиха свидетелства за професионална квалификация. С отлична диплома завършват общо 11 възпитаници на учебното заведение, като голяма част от тях вече са приети във висши учебни заведения.

С много вълнение и усмивки на 30 юни Основно училище „Васил Априлов“ изпрати своите 83-ма седмокласници. Събитието започна с посрещане на училищното знаме и продължи с празнична програма и думи на благодарност и признателност между учители и ученици.

По покана на директора на учебното заведение г-жа Екатерина Димитрова емоционалния празник сподели кметът Белгин Шукри. Той връчи дипломите на отличниците на випуска и пожела на всички завършващи много успехи, като изрази своята увереност, че където и да продължат образованието си, те ще докажат, че са достойни, талантливи, умни и можещи възпитаници на едно от най-престижните училища в областта.

кме

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе