Лудогорец стартира с победа в Шампионска лига (СНИМКИ и ВИДЕО)

Снимка: ludogorets.com

удогорец пречупи Шахтьор Солигорск в първи мач от I предварителен кръг на Шампионската лига – 1:0 в Разград. „Орлите“ удариха две греди – чрез Десподов и Вердон, а в герой за тима се превърна Каули, вкарал победния гол в 92-ата минута. Реваншът е другата седмица в Белград.

Треньорът на разградчани Валдас Дамбраускас заложи на двама от новите – завърналият се след престой в Гент Игор Пластун, както и халфът Клод Гонсалвеш. Атаката поведе Клаудиу Кешерю.

YouTube

В 5-ата минута Бърнард Текпетей пробва своя мерник, който за съжаление обаче не бе точен. В 11-ата минута Лудогорец създаде първата си добра възможност. Текпетей нахлу в наказателното поле и пробва прострелно центриране. В крайна сметка топката стигна до Каули, който шутира, като след рикошет кълбото излезе в корнер. Веднага след това Каули изведе Десподов сам срещу вратаря на беларусите Хутор, който не се намеси добре и като по чудо топката не се озова в мрежата му. Последва добър шанс пред Текептей, който обаче за пореден път не бе акуратен.

В 20-ата минута Каули пак стреля, но този път Хутор не бе затруднен чак толкова. След половин час игра Лудогорец почти вкара. Кирил Десподов прецизно изпълни пряк свободен удар, но топката срещна напречната греда.

„Орлите“ бяха много близо до гол още в 47-ата минута. Тогава Антон Недялков проби отлично отляво и центрира, Кешерю се пребори с двама от защитниците на Шахтьор, а топката стигна до Текпетей. От чиса позиция обаче ганаецът би право в Хутор. След това отново Недялков подаде отляво, като този път Десподов би от движение, но стражът на беларусите отново бе на мястото си.

В 57-ата минута Текпетей нахлу отдясно и шутира с левия крак, но Хутор изби. Така се стигна до нова греда за Лудогорец. Игор Пластун свали за другия централен бранител Оливие Вердон, който с истински снаряд опита да открие, но топката срещна левия стълб на Хутор. В желанието си да промени нещата в атака, Дамбраускас пусна в игра Вандерсон и Пиерос Сотириу. 20 минути преди края литовецът направи изключително атакуваща смяна, като извади дефанзивния халф Стефан Баджи и пусна на неговото място нападателя Елвис Ману. Това позволи на „орлите“ да се настанят още по-дълбоко в половината на Шахтьор.

Лудогорец пречупи Шахтьор Солигорск в първи мач от I предварителен кръг на Шампионската лига – 1:0 в Разград. „Орлите“…

Posted by PFC Ludogorets 1945 on Wednesday, July 7, 2021

В 77-ата минута Ману изведе Вандерсон, който от малък ъгъл би, но за пореден път Хутор се намеси. 120 секунди след това друга офанзива смяна – Мавис Чибота качи топката на главата на Сотириу, който този път преодоля беларуския страж. Попадението му обаче бе отменено заради засада. Малко преди края Икоко намери Чибота с остро центриране, крилото би от въздуха, но в аут. В 87-ата минута Каули отново би от около 20 метра, но пак неточно.

В 92-ата минута обаче нямаше какво да спре бразилския халф. При отлична контраатака Ману изведе Чибота, който веднага намери непокрития Каули и той нямаше как да пропусне – 1:0.

ЛУДОГОРЕЦ – ШАХТЬОР (СОЛИГОРСК) 1:0

1:0 Каули Оливейра (90‘ +2)

ЛУДОГОРЕЦКристиан Кахлина, Джордан Икоко, Игор Пластун, Оливие Вердон, Антон Недялков, Клод Гонсалвеш, Стефан Баджи (72 – Елвис Ману), Каули ОливейраКирил Десподов (79 – Мавис Чибота)Бернард Текпетей (60 –  Вандерсон), Клаудиу Кешерю (60 – Пиерос Сотириу)

ШАХТЬОРАлександър Гутор, Глеб Шевченко, Егор Филипенко, Александър Сачивко (82 – Руслан Хадаркевич), Никола Антич, Никита Корзун (33 – Юлиус Сзоке), Валон Ахмеди, Юри Кендиш, Дмитрий Подстрелов (46 – Игор Иванович (83 – Роман Бегунов), Джордже Иванович (68 – Игор Стасевич), Дембо Дарбо

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Александър Сачивко, Юлиус Сьоке, Никола Антич (Шахтьор).

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе