Три плакета и пет сертификата донесоха Кубратските танцьори от „Сърцето на балкана“

След отлично представяне и с престижни отличия се завърнаха кубратските танцови състави към читалището в лудогорския град от Международния фестивал на музикалното и танцово изкуство „Сърцето на Балкана“ в град Троян. Трите фолклорни състава от НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1891“ развяха гордо знамето на Община Кубрат и не само в Троян, но и на много други места, сред които и известни забележителности, като троянският манастир „Успение Богородично“, Деветашката пещера до с. Деветаки, край град Ловеч и др.

YouTube

Изключително представяне пред публика направиха Детския и Средношколски състави, както и популярната Формация „Пагане“ с художествен ръководител /и на трите състава/ г-жа Гинка Панчева. На международния форум се представиха също и талантливите певици Александра Овчарова и Росиана Няголова от Кубрат, които изпълниха песните „Как ще те обичам“ и „Стоян на Грозда думаше“. Талантите с ръководител Гинка Денчева получиха много аплодисменти и сертификати за отлично представяне, а също и пожелания от организаторите за още много успехи и бъдещи творчески завоевания.

На двудневното старопланинско събитие гордо бе развято и знамето на формация „Пагане“, която ще припомним, че наскоро спечели и две награди от фолклорния маратон „Капанска китка“ в град Разград. От Балкана формацията се завърна също с отличия – плактет и сертификат. Същите получиха и другите два кубратски състава. От международната сцена в Троян кубратчани се завърнаха с общо три плакета и пет сертификата.

Пред публиката в Троян и публиката в парка на националното изложение на художествените занаяти в село Орешак танцовите състави от Кубрат представиха „Пролетен танц“, Еркечко и Момчиловско хоро, както и „лазарски танц“. На много изящни хора, изпълнени от нашенци на импровизирани сцени, каквато тенденция се наблюдава през последните години, се насладиха десетки посетители, туристи и минувачи покрай бензиностанции, заведения и местни забележителности.

Танцьорите от Кубрат изказаха специални благодарности за оказаната подкрепата и съдействие от страна на Община Кубрат и по-специално към Кмета г-н Алкин Неби. Благодарности бяха отправени също и към ръководството на читалището в общинския център, начело с инж. Руси Русев.

„Изключително сме доволни от представянето си и само мога да кажа, че това събитие бе неповторимо за всички нас. Специално благодаря на Община Кубрат и разбира се на читалищното ръководство, които направиха всичко възможно това да се случи. Разбира се поздравявам и танцьорите ни, чиято положителна емоция и енергия продължава да заразява и радва хората, разбира се и мен, защото когато ги виждам на сцена знам, че ще дадат всичко от себе си за мен и публиката, което може само да ни радва“, сподели малко след завръщането си в Кубрат ръководителят на съставите Гинка Панчева.

Художественият ръководител не спести благодарности и към домакините на фестивала в лицето на г-жа Цветомира Крумова от гр. Пловдив, които съвместно с Община Троян, бяха главни организатори на първия международен фестивал в старопланинския град, чиято цел бе да предостави възможност за изява на деца и възрастни пред широка публика. Да развият и популяризират музикалното и танцовото изкуство, както и да бъде дадена възможност за сътрудничество между ръководителите на съставите и обмяна на опит и знания.
По време на събитието в Троян впечатлените домакини поканиха танцьорите от родния град на Лили Иванова за участие и на Международния фестивал „Черноморски вечери“, който ще се проведе през месец септември т.г. в курорта „Златни пясъци“ край морската столица Варна.

Община Кубрат поздравява всички танцьори и участници от град Кубрат, представили общината ни на изключително високо ниво по време на участието си в Първия Международен фестивал на музикалното и танцово изкуство „Сърцето на Балкана“ в град Троян!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе