Лозница ще е домакин на 6-тото „Национално изложение и фестивал на малината“, местна агро фирма ще вземе участие

От 30 до 31 юли в Лозница ще се проведе 6-то издание на „Национално Изложение и Фестивал на Малината Лозница 2021“.

Фирмата от Лозница „Ивтийн Агро“ ще предложи иновативни начини, методи при храненето на ягодоплодни, като в същото време ще вземе участие и като официален дистрибутор на ОРГАНИК ИНВЕСТ БЪЛГАРИЯ ООД, НОВАГРА ООД и ЕКОДАРПОЛ БОЛКАНС ЕООД.

YouTube

На изложението ще има представяне на голямо разнообразие от техника, технологии свързани с иновативно и ефективно отглеждане на ягодоплодни, опазване от вредители и неблагоприятни климатични въздействия, дигитални технологии за ефективно напояване и контрол на торенето, мобилни производствени линии за прибиране, сортиране опаковка и етикетиране- Малино комбайни, техники и технологии за сортиране преработка и съхранение на ягодоплодни голямо разнообразие от земеделска техника, ръчни инструменти и пособия за малинопроизводството.
Ще има представители на частни и държавни консултантски фирми които могат да дават указания как да се подготвят успешни проекти в които субсидията може да достигне до 75% за закупуване на техника, машини и съоръжения в това число Малинокомбаини, мобилни производствени технологични линии, оранжерии, хладилна сортировъчна и опаковъчна техника.

На 30-ти юли вечерта ще има богата Фестивална и фолклорна програма от самодейни състави и специални изпълнители организирани от Община Лозница. Ще има организиран Фермерски базар за био продукти и мед.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе