В Кубрат се проведе публично обсъждане на годишния отчет за изпълнение на бюджет 2020

В Кубрат се проведе публично обсъждане на годишния отчет по изпълнението на бюджета на общината за 2020 година – съобщават от пресцентъра на Общината. На обсъждането присъстваха кметът на община Кубрат Алкин Неби, председателят на общинския съвет Хюсеин Юмеров, заместник-кметът Мирослав Йорданов, зам.-кметът Женифер Пойраз, общински съветници, служители в общинската администрация и граждани.

Във връзка с бюджета за изминалата календарна година бе отчетено, че при план за приходите и разходите той е бил в размер на 18 979 541 лева, като е отчетено изпълнение от 16 108 832 лева. Данъчните приходи са изпълнени на 25% от общия размер на собствените приходи за 2020 година, а неданъчните – 75%.

YouTube

Най-голямото перо от разходите е за „Образование“, където са изразходвани 8 195 863 лева. Разходите за „Социално осигуряване и грижи“ са 3 058 146 лева, а за жилищно строителство, БКС и околна среда са изразходвани 1 130 713 лева.

Отчетът за изпълнението на Общинския бюджет бе представен от кмета Неби и неговия екип. По време на публичния дебат постъпиха няколко въпроса, свързани с определянето на данъци и такси, на които бе отговорено компетентно и подробно.

Годишния отчет по изпълнението на Бюджет 2020 на Община Кубрат предстои да бъде приет на редовна сесия на местния парламент.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе