Жена и дете загинаха при катастрофа край Русе (ОБНОВЕНА)

На 27 юли около 06:56 ч. в гр. Русе на бул. България, северно еднопосочно платно с три ленти за движение /в посока от ГКПП-Дунав мост към гр. Велико Търново/, на около 300 метра преди пътен възел „Охлюва“, при ясно време и суха пътна настилка за движение, лек автомобил „Шкода Скала“ с румънска регистрация, управляван от жена на 43 г., движещ се в средна лента за движение е предприел маневра завиване в обратна посока, при наличие на пътен знак В-23 „Забранено завиването в обратна посока“, при което е блъснат от състав от МПС с румънски регистрации, влекач “DAF“ с прикачено полуремарке “Krone“, управляван от мъж на 31 г., движещ се попътно в крайна лява лента за движение. За инцидента информират от полицията.

В резултат на ПТП на място са загинали водачката и пътник на 15 г., возещ се на предната дясна седалка.

YouTube

Причините за възникване на ПТП са в процес на изясняване. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на ОДМВР – Русе и съдебен лекар. По случая е образувано досъдебно производство.

Водачът на товарното возило е изпробван за алкохол и наркотични вещества, като пробите му са били отрицателни. На водачката предстои да бъде взета проба от съдебен лекар.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе