За пореден ден в Кубрат раздават бутилки с вода заради жегите

Над 500 бутилки с минерална вода бяха раздадени днес за жителите и гостите на град Кубрат. Инициативата е на Общинското ръководство, начело с Кмета Алкин Неби – съобщават от пресцентъра на Общината.

Бутилираната вода се раздава напълно безплатно, а повод за акцията – настъпилите горещини. Поредната инициатива на Общината се провежда за трети ден, а водата бе раздавана в централната част на общинския център.

YouTube

За днес обявеният код за почти цялата, вкл. и в Разградска област, е оранжев. Жълт остава само за шест области на страната. Максималните температури за днес се очаква да достигнат между 36° и 41°, като измерената температура за района на Кубрат към 12.30 часа е 34°, като се очаква тя да достигне до 38° – 40°.

Специалистите съветват да се пие повече вода. Важно е да се приема достатъчно от нея, тъй като с дишането и изпотяването в топлото време се губят много течности, които трябва да се набавят. Ако е възможно, избягвайте излизането навън, когато е най-горещо.

При излагане на слънце, по възможност използвайте лосион с висок защитен фактор. Носете шапки и светли дрехи. Ако сте навън, се движете по сенчестите и проветриви места. Уверете се, че малките деца и възрастните хора приемат достатъчно течности.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе