Кубратчани спечелиха републикански фестивал

Успешно беше участието на Дружеството на хората с увреждане „Здравец” от град Кубрат, в Четринадесетия Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания в град Перник, който се проведе на 1-ви август т.г. Това съобщиха от Общинската информационна служба.

YouTube

Изпълненията на вокалната група с художествен ръководител г-жа Гинка Денчева и дуетното изпълнение на Георги Георгиев и Венислава Георгиева получиха от председателката на журито, популярната певица Мими Иванова, най-голямата награда на фестивала – „Златен плакет”, а в „ Алеята на занаятите” кулинарното изкуство на Стефка Дачева, беше оценено от журито също с първо място диплом и Златен медал.

Водени от председателя на РО на СИБ Разград и Русе, г-н Радослав Няголов – групата от гр.Кубрат посети местността „Рупите”, а след това в най-малкия град на България – Мелник, кубратчанини разгледаха местните забележителности и дегустираха прекрасни вина от широка мелнишка лоза. Посетен беше и красивия град Дупница, въпреки горещото време и изморителен път, всички се завърнаха в родния град, уморени но удовлетворени от постигнатото, видяното и преживяното.

Община Кубрат поздравява участниците от град Кубрат за отличното представяне и за престижните награди, прославили родното градче и община.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе