Раздават вода в центъра на Кубрат и в сградата на Общината

Община Кубрат продължава инициативата с осигуряване на безплатна минерална вода за жителите и гостите на града в горещите летни дни. Идеята е на Общинското ръководство и Кмета Алкин Неби. Днес инициативата бе насочена и към гражданите, които се възползват от предоставените административни услуги в сградата на Общинската управа. За всеки дошъл имаше осигурена бутилка от живителната течност.

Импровизирания пункт в центъра на града се намира в района на местната администрация и надписа с името на града. Водата ще се раздава до изчерпване на наличните количества.

Медиците отчитат все повече случаи на инфаркти и инсулти заради топлото време у нас. Високите температури се отразяват най-вече на възрастните, които често имат проблеми с кръвното налягане или се обезводняват.

По съвети на специалисти възрастните не трябва да излизат навън при високи температури. Необходимо е да търсят по-прохладни места или да използват климатик, както и да не забравят да пият много вода.

Измерената температура в град Кубрат към 14.30 часа беше 34°. За четвъртък, 5 август, максималните температури за района общинския център ще достигнат от 33° до 38°.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе