Боядисване или тапети – кое да изберем?

И боядисването, и тапетите си имат своите почитатели, като изборът на хората винаги е продиктуван от това, което ги кара да се чувстват по-приятно и уютно, наслаждавайки се на комфорта на своя дом. В същото време, и двете решения си имат своите недостатъци и минуси, което е съвсем естествено.

Обърнахме се към специалисти от Praktis.bg, като ги помолихме да ни запознаят по-отблизо с предимствата и недостатъците на всяко едно от решенията, като поискахме да поставим акцент именно на тапетите, тъй като по-голямата част от потребителите не са достатъчно запознати именно с този вариант.

Как стоят нещата по отношение на цената

Определено тапетите са по-скъпият от двата варианта, като за една стая в зависимост от това дали избирате по-евтин или по-скъп модел тапети можете да похарчите дори 10 или 20 пъти повече пари, отколкото за кофа латекс.

Разбира се, това е на пръв поглед, тъй като в дългосрочен план всичко изглежда малко по-различно. Боядисаната с латекс стена трябва да се освежава на всеки 2 или 3 години, особено ако сте с деца у дома.

В същото време, добре поставените качествени тапети няма да мръднат от мястото си поне 10 – 15 години. Така на практика поставянето на тапети не само излиза в повечето случаи близко като стойност до латекса, но и ни спестява много допълнителни грижи.

Кое е по-лесно

Определено е по-лесно да се мине една или две ръце латекс, тъй като тук не се изискват особено големи умения. При лепенето на тапетите, от друга страна, трябва да се внимава изключително много за да се поставят симетрично и равно. Освен това трябва да се внимава отделните ленти да се поставят перфектно една до друга.

Кое е по-стилно

Ако трябва да говорим за елегантност и стил, то определено латексовите стени губят пред тези, които са облицовани в скъпи и качествени тапети. Латексът предлага просто някакъв цвят, докато тапетите, особено най-новото поколение винилови тапети, изглеждат изключително елегантно и наподобяват някакъв тип по-сложна мазилка.

На пазара могат да се видят тапети, които са съобразени с най-новите модни тенденции на градове като Париж, Лондон и Ню Йорк, носейки стил и усещане за модерна градска среда.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе