47-годишен мъж загина, а младеж е в болница след тежка катастрофа на пътя Кубрат-Русе

Мъж е загинал при катастрофа тази нощ, станала на пътя Русе – Кубрат. Това информират от полицията.

Произшествието е възникнало около 00:16 ч. на второкласния път II-23 / Русе-Кубрат, в района на километър 22+000 в посока гр. Русе. Изпратени на местопроизшествието са пътни полицаи, дежурна оперативна група и съдебен лекар за извършване на оглед и документиране на инцидента.

YouTube

При първоначалните действия е установено, че при ясно време, суха пътна настилка и хоризонтална крива с напречен наклон, лек автомобил „Рено Меган“ с русенска регистрация е напуснал пътното платно вдясно, блъснал се е в пътен знак А-27, след което се е върнал на пътното платно, напуснал го е вляво по посоката на движение и се преобърнал в канавката. На място е загинал 47-годишен мъж, а 18-годишен е бил откаран от екип на спешна помощ в спешното-приемно отделение на болница „Канев“ в Русе, с фрактура на черепа и други травми, като е настанен за лечение там.

На самото местопроизшествие не е установено кой е шофирал автомобила, тъй като и двамата пострадали са заварени извън превозното средство. Предстои изясняването на това, както и на причините, довели до пътния инцидент. Издадени са съответните документи за изследване на употребата на алкохол и наркотици на двамата. По случая е заведено досъдебно производство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе