Мобилни климатици – имат ли недостатъци?

Има много видове климатици, макар и 95% от нас да избират редовните стенните климатици, има над 6 други вида отоплителни климатика и те са на разположение в България. Един от най-интересните избори, които можете да направите са мобилните климатици, които са точно това, което си мислите, че са – климатици, които не се монтират и могат да се местят.

За какво да внимавате при избор на мобилен климатик

YouTube

За много хора, климатика е фиксиран уред, които не могат да преместят, освен ако не им се запълват дупки в стената, но с мобилния климатик не е така. Това е съвсем различен уред, които извършва дейността на обикновен климатик, но позволява на потребителя да го мести не само от стая в стая, но и в други градове и имоти.

Важно е да имате предвид, че подобни уреди са доста обемисти и все пак изискват някакъв вид отдушник, където да отделят влагата както и достъп до външно пространство. Има и доста потребители, които твърдят, че тези климатици заемат доста място на пода и че са изключително шумни, правейки ги неудобни за ползване през нощта.

Известни недостатъци на уреда

Най-известния и, може би, дразнещ недостатък на различните мобилни климатици, е че са шумни и че имат нужда от прозорец или някакъв вид изход към вентилация. За разлика от фиксираните, мобилните климатици съдържат в себе си външното тяло с вентилатор и компресор, и се нуждаят от начин за отстраняване и взимане на въздуха отвън.

За някои хора това не е никак приятно и дори смятат, че е много по-добре да вземете фиксиран, инсталиран климатик, вместо да си давате парите за мобилен вариант. Има, разбира се, алтернатива на тази ситуация и това е да използвате комина като източник на това отдушване.

Какви приложения има той в бита ни

Ако търсите мобилен климатик, или е от любопитство, или понеже не ви се купуват 3-4 климатика за различните стаи и къщи и просто търсите начин да ви е хладно през лятото. Именно тук идва в приложение мобилния климатик и се натъкваме на неговите ползи – истината, е че идва с много недостатъци, но за сметка на това можете да имате подобен уред където и да отидете.

Друго приложение е в малки помещения, където потребностите не са особено големи, а реално имате нужда от някакъв вид контрол на температурата. Възможно е и да се ползват на открито, като по-добра и ефикасна алтернатива на вентилатора.

Ако все пак искате да получите подобен уред, един от най-добрите източници на всякакви отоплителни и климатични системи за България е Eclima.bg. Там можете да намерите всевъзможни избори на доста добра цена – няма да съжалявате, че сте ги посетили.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе