Важни съвети за поддръжката на Вашия принтер

Принтерът е едно от незаменимите устройства за всеки офис, но все по-често ще го откриете и в домовете на хората. С негова помощ може да печатате както важни документи и рекламни материали за промотиране на вашия бизнес, така и домашното на децата или самолетните си билети.

Това, което трябва да знаете е, че съвременните принтери имат експлоатационен живот, средно между 5-10 години, в зависимост от конкретния момент. Въпреки това, за да сте сигурни, че принтерът ви ще ви служи вярно продължение на години, е необходимо редовно да се грижите за него и да бъдете отговорни към поддръжката му.

YouTube

За да ви помогнем, в следващите редове сме подбрали няколко основни, но много важни съвети за поддръжката на принтер, които всеки собственик на такава машина трябва да има предвид.

Винаги избирайте висококачествена копирна хартия

Често за да се спестят разходи, немалко офиси и домакинства избира да заложат на копирна хартия с по-ниско качество. Съветваме ви да избягвайте евтината копирна хартия, защото тя е много вредна за вашия принтер.

Некачествената хартия може да повреди ролките на вашия принтер, защото е отговорна за създаването на ненужен хартиен прах по целия принтер. Ако решите да спестите разходи от хартия, на по-късен етап ще трябва да похарчите повече пари за обслужване и подмяна на ролките на вашия принтер.

Още един полезен съвет е да използвате пластмасови контейнери, за да защитите хартията си от влага, която също би могла да повлияе негативно върху качеството на отпечатаните документи.

Не подценявайте избора на качествени тонер касети

Всички знаем, че тонер касетите за принтер може да имат висока цена. Това е разбираема причина, поради която много хора ще изберат тонер касети с ниско качество и ниска цена. Това обаче не е правилното решение, тъй като мастилото за принтер с ниско качество не само ви дава лоши резултати при отпечатване, но също така може да повреди вътрешните чувствителни части на вашия принтер.

Затова изберете правилната касета според нуждите на вашия принтер е много необходимо, за да получите висококачествени резултати от печат. Открийте всички необходими консумативи за вашия принтер, както и качествени копирни услуги в копирен център Арония.

Използвайте редовно вашия принтер

Редовната употреба на принтера е от важно значение, за да може той да печата безупречно. Ако оставите принтера ви да хваща прах в продължение на месеци, това може да доведе до неприятни последици като изсъхване на мастило, например. За да предотвратите подобни проблеми, използвайте принтера регулярно.

Почиствайте главата на принтера

За да печатате с добро качество, е важно да почиствате главата на принтера. Нечистата глава на принтера може да е причина за редица неприятни проблеми. В това число би могла да създаде  белези върху листовете с бели линии или изображения, на които липсва мастило. Почистете главата на принтера,  трябва внимателно да извадите  тонер касетата и след това да я почистите и Изчакайте я да изсъхне напълно, преди да я фиксирате обратно.

Поставете принтера на подходящо място

Не дръжте принтера си на пряка слънчева светлина и на влажни места, защото влагата може да повреди електронните части на принтера, а прегряването може да доведе до неизправности. Когато избирате място за принтера във вашия офис или в дома ви, винаги оставяйте около 10-15 см празно разстояние около принтера, тъй като позволява пропускане на въздух през охлаждащите и изпускателните вентилатори и е много полезно да се поддържа изправността на вашия принтер.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе