Лира за баня или конвектор да изберем?

През зимата, една баня, малки или голяма, може да се превърне от място на комфорт в място на студ и дискомфорт. Това не е задължително да се случва на вас, особено когато професионалистите от Klimatici.bg имат страхотни предложения като лира за баня и конвектори за стена – ето какво трябва да знаете за тях.

Най-добрия начин за отопление на баня

YouTube

Отопление на банята си трябва, особено ако сте семейство с малки деца и искате да им предоставите комфорт и да намалите вероятността от настиване. Реално има 3 основни варианта, като днес ще разгледаме най-добрите от тях, а именно лирата и конвектора за стена и баня.

Третия вариант, който повече и повече хора избягват вече, е парното в банята, тъй като цените на затоплената вода, поне централно, е доста висока и няма смисъл от това да се товарите с подобен финансов ангажимент при положение, че има по-добри избори.

Какво ни дава една лира за баня

Лирата за отопление на баня, в зависимост от стила и дизайна си, може да бъде не само начин за отопление на малка баня, но и също така доста добър адетив към интериорни дизайн на помещението. Има наистина страхотни варианти, които не сам функционират добре, но и изглеждат невероятно красиво – а отгоре на това могат и да сушат хавлии.

Да, една водна лира с класически стълбовиден дизайн, може спокойно да се ползва като място за закачане на влажни хавлии. Така, тяхната мултифункционалност предава на пространството в банята повече от просто визия, но и доста голям избор от решения за различни проблеми.

Една подобна лира се монтира директно на стената, като е необходимо да бъде свързана към водоснабдителна инсталация. Повечето модели разполагат с нагревателен елемент и сами нагряват водата, за това не е задължително да има налично централно отопление.

Предимствата на конвектора

Конвектора, за разлика от лирата, няма нужда от вода, но пък има нужда от ток и то доста от него. Начина, по които един конветор работи, е като нагрява реултани в корпуса си, които дърпат студения въздух в помещението през отвореното дъно и го изкарват през горната част, без перки, вентилатори или подвижни части и механизми.

Не е възможно, обаче, да се слагат хавлии отгоре, тъй като увеличават опасността от прегряване на уреда, което пък да навреди на чувствителната електроника.

Подобни уреди, лири и други отоплителни елементи за баня можете да намерите на Klimatici.bg, където ще получите съвет за това, кое най-добре ще пасне на вашите нужди. Ако се чудите кое от двете да изберете то конветора е за по-големи помещения, лирата за по-малки бани.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе