Лекарят на Лудогорец с престижна награда от УЕФА

Лекарят на Лудогорец д-р Валентин Великов получи престижната президентска награда на УЕФА за участието си в животоспасяващата акция по време на инцидента с датския национал Кристиян Ериксен на мача от Евро 2020 срещу Финландия. Д-р Великов, който бе част от медицинските длъжностни лица на двубоя, е отличен в компанията на колегата си Йенс Клайнефелд, на местните медицински представители Могенс Кройтцфелд, Фредерик Фленстед, Андерс Боесен и Педер Ерсгорд, членовете на щаба на датския национален отбор Мортен Скьолдагер и Мортен Боесен, както и капитана на тима Симон Кяер, впечатлил футболния свят с бързата си реакция по време на инцидента.

„Тези хора са истинските герои на Евро 2020 и за мен е истинска чест да им връча тази награда. Тази година призът надхвърля рамките на футболната игра и е важно напомняне за това колко ценен и крехък е човешкият живот“, заяви президентът на УЕФА Александър Чеферин.

YouTube

Като знак на признателност УЕФА покани д-р Великов на финала на Евро 2020 в Лондон Италия – Англия, игран през юли.

В специално послание самият Кристиян Ериксен също благодари на медицинските екипи за навременните им действия. „Фантастичната ви работа наистина спаси живота ми“, заяви Ериксен.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе