ПГ „Васил Левски“ – Исперих реализира дейности по националната програма „Отново заедно“

През изминалата седмица ученици от Профилирана гимназия „Васил Левски“ и техни ръководители се включиха в приключението „Отново заедно“ – пътуване в пространството и времето, към себе си и към другите, със слънце и с усмивка.

YouTube

От 16-ти до 21-ви август двадесет ученици и двама ръководители се включиха в ученически лагер в курортен комплекс Албена. Освен забавленията – посещения на аквапарк, спортни състезания, игри в басейна и на плажа – имаше и културни мероприятия, разкриващи мистични тайни за древни места, обединявали населението по българските земи и съхранили историята: посещение на Аладжа Манастир и двуобредния молитвен дом на мюсюлманския светец Ак Язълъ баба и неговия християнски двойник св. Атанас в село Оброчище.

Гимназистите се запознаха с тайнството на създаването на качественото вино в работилницата на единствения майстор бъчвар в Североизточна България. Научиха много за технологията при изработването на бъчви, разгледаха използваните машини и инструменти. Концертите на откритата сцена в курорта раздвижиха телата и заредиха душите на всички с мелодии от целия свят, а вечерното вариететно шоу допринесе за смеха и доброто настроение. Учениците си пожелаха това да е началото на поредица приключения, които предстоят, и краят на сагата с COVID – 19.

Пожелаваме си отново да сме заедно и през новата учебна година!

ПРОФИЛИРАНА ГИМНАЗИЯ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ РЕАЛИЗИРА ДЕЙНОСТИ ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ОТНОВО ЗАЕДНО“ През изминалата…

Posted by Профилирана гимназия "Васил Левски" гр. Исперих on Tuesday, August 24, 2021

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе