Кметът на Исперих участва в Международен форум „Културата и бизнесът – заедно в дигиталния свят“

Кметът Белгин Шукри участва в първия по рода си форум у нас „Културата и бизнесът – заедно в дигиталния свят“. Събитието се реализира по инициатива на главния редактор на „Стандарт“ и президент на родолюбивата инициатива „Чудесата на България“ Славка Бозукова, под егидата на най-голямата неправителствена организация за опазване на културното наследство „Европа Ностра“, чийто почетен председател е маестро Пласидо Доминго.

Международната конференция, която се проведе в София в началото на седмицата, постави акцент върху новите възможности за дигитализиране на културното наследство на България за бъдещите поколения. По време на форума бяха представени редица интересни платформи и сайтове за богатото наследство на България и неограничените нови възможности за туризъм, които се отварят.

YouTube

Сред официалните гости на конференцията бяха еврокомисарят по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел, евродепутатите Искра Михайлова и Цветелина Пенкова, генералният секретар на „Европа Ностра“ Снежка Михайлович и вицепрезидентът й Пийт Яспърт, министрите на културата Велислав Минеков и на туризма Стела Балтова, председателят на БАН акад. Юлиян Ревалски, кметът на гр. София Йорданка Фандъкова, както и посланикът на Кралство Мароко в София Н.Пр. г-жа Закия Ел Мидауи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе