Президентът награди олимпийката Тайбе Юсеин

Снимка: БФ Борба, Костадин Андонов

Президентът Република България Румен Радев награди олимпийците ни, които на игрите в Токио спечелиха три титли, сребро и два бронза. А за най-успешния български спорт Евелина Николова и Тайбе Юсеин се окичиха с бронз. Така за първи път женската ни борба се връща с две отличия от игрите.

Медалистите получиха от държавния глава почетен знак и грамота „за изключителен успех в световния спорт“.

На церемонията на „Дондуков“ №2 присъстваха селекционерът на националките Петър Касабов и Мирослав Гочев, личен треньор на Евелина Николова. Тържеството уважиха министърът на спорта Андрей Кузманов, както и председателят на БОК Стефка Костадинова.

.„Пътят към Токио не беше лек, но вие показахте какво означава българският дух и воля за победа – каза президентът Радев. – Не само постигнахте целите си, но и се превърнахте в най-достойните посланици на България. Целият свят отново слуша „Мила родино“ и говори отново за успехите на българския спорт. Вие записахте със златни букви вашите имена в славната история на българския спорт. Вие се превърнахте в пример за подраждание на всяко спортуващо дете и бъдеща звезда.“

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе