Община Кубрат се сдоби с чисто нов камион за комунални дейности

Въпреки големите трудности преди три години Община Кубрат, водена от администрацията на кмета Алкин Неби, съумя успешно да закупи чисто нов камион за сметосъбиране и сметоизвозване, а с това и да подобри изключително много дейностите за жителите на общината.

Чисто новата техника за комунална дейност беше представена днес, 27 септември 2021 г., пред сградата на местната управа в лудогорския град, а оглед на място извърши кубратският градоначалник Алкин Неби, заедно с председателя на местния парламент Хюсеин Юмеров, заместник-кметовете Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, кметове на кметства, служители на администрацията и граждани.

YouTube

Новият камион от марката MAN-ТGM е снабден с най-модерните и функционални качества и удобоства за работа. Двигателят на машината, с мощност от 290 к.с., е икономичен и е идеално оборудван за Euro 6 – т.е. вредните емисии при него са сведени до минимум.

Новият камион е оборудван с голяма бункерна уредба за отпадъци със съвместимост до 13 т., а също и с цистерна до 1.6 хил. л. вода за миене на съдовете за смет с вградена водоструйка. Кокпитът, или кабината за водача на товарното средство, е с снабден с модерни удобоства, както и с монитор, свързан с камера за задно виждане за улеснение и преценка на водача.

„Винаги съм споделял, че гражданите на общината заслужават това удобство и разбира се още по-качествени услуги. Поетите ангажименти се изпълняват изцяло, въпреки че понякога не всичко зависи от нас, което видяхме за съжаление през 2018 година. Усилията ни обаче се увенчаха с голям успех, закупувайки техника за нашето собствено Общинско предприятие. С днешната придобивка показваме къде отива всеки един общински лев и всяка една стотинка. Затова и днес изложихме на площада пред хората новият камион. Много малко са общините, които правят това за жителите си, защото наистина нашата администрация полага огромни усилия за благосъстоянието на нашите съграждани, а и се справя отлично. В допълнение ще уверя хората, че продължаваме с поетите ангажименти и приоритети за подобряване на общинската инфраструктура – улици, тротоари, паркове и др., все така важни и значими приоритети за обществото ни“, заяви кметът Неби.
Новозакупената немска машина за сметоизвозване вече е трета в автопарка на Община Кубрат, като уверението на Общинското ръководство, е услугата да се изпълнява все така целесъобразно и още по-качествено. Всички присъстващи си честитиха новата придобивка, като си пожелаха спорна и безаварийна работа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе