Ученичка седна на кметския стол в Кубрат по повод Деня на българската община

По повод празника на българската община – 12 октомври, днес се проведе ден на отворените врати в общинската администрация – съобщават от пресслужбата на Община Кубрат.

Възпитаничката от СУ „Христо Ботев“ в Кубрат Арнел Кедик седна в стола на кубратския градоначалник, поемайки властта лично от кмета Алкин Неби. Представителите на Ученическия съвет от VIII-ми до XII-ти клас към най-голямото училище в общината приеха ролите на заместник-кметове и председател на Общинския съвет.
Постът на местният законодателен орган пое ученикът Мерт Аднан, а заместници на новия градоначалник за един час станаха Алис Селимова и Ния Данаилова. Сред присъстващите на срещата бяха също представители на общинската управа и администрация, както и ръководители на отдели.

YouTube

Денят започна с оперативка в Заседателната зала на Общинската администрация в лудогорския град. Лично от кмета Неби, председателят на местния парламент Хюсеин Юмеров и началникът на Отдел „Просвета и Култура“ Здравко Вутов приветстваха гостуващите ученици, като им обясниха какви са функциите на общината и на кмета, след което поканиха колегите си на разговори.

По време на заседанието бяха поставени въпроси за работата на администрацията и бяха разисквани най-различни теми от обществено значение. Бяха обсъдени също въпроси, свързани с безпризорните кучета в града, борбата с безработицата в общината и проектите по които работи администрацията. На всички въпроси, поставени от учениците, беше отговорено подробно и обективно.

„Да си кмет е огромна отговорност, която те лишава почти от личен живот. Трябва да носиш усещането за тази работа, а и да разбираш наистина хората, които са ти гласували доверие, защото хората изискват и ще продължават да изискват от теб. Успешната работа се гради с много труд и разбира се с много силен екип“– каза в заключение кметът Неби, след което, заедно с общинското ръководство, прикани учениците да споделят за проблемите си, а и да дадат препоръки.

В непринудени разговори и добро настроение младите хора разбраха за отговорните задачи, пред които са поставени ежедневно служителите на администрацията и местното ръководство. Учениците посетиха кабинетите на кмета Алкин Неби и неговите заместници – Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, които обясниха в детайли как протича един техен работен ден и как се осъществява работния процес, който обичайно е натоварен с изключителна отговорност.

След срещата в сградата на Общината и въпреки проливния дъжд общинското ръководството, служителите на администрацията и ученици присъстваха на церемония по издигане на знамената на град Кубрат и Република България. След химна „Мила Родино“ кметът Алкин Неби отправи и поздравителен адрес.

„Уважаеми общински съветници, кметове на кметства, служители на общинска администрация Кубрат! На 12 октомври отбелязваме Денят на българската община. Всички ние, работещите в структурата на местното самоуправление, носим отговорността за решенията и действията си пред жителите на община Кубрат. Основното ни призвание е да работим за подобряването условията на живот в нашата община, да оправдаем очакванията на нейните жители за по-добър и по-достоен живот.

Само обединени от общата кауза можем да превърнем община Кубрат в по-красиво, модерно и уютно място за живеене. Желая на всички, които изграждат авторитета на местното самоуправление здраве, професионализъм и нестихваща енергия за по-добри резултати в полза на хората! Честит празник на българската община!“, каза в обръщението си кметът Неби.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе