Лудогорец с план за повишаване безопасността на фенове и посетители

На вниманието на феновете и посетителите на „Хювефарма Арена“ и клубната база! ПФК Лудогорец постави пет дефибрилатора на стадиона и два на тренировъчния комплекс. Това е част от политиката на Клуба за осигуряване безопасността на зрители и служители по време на мачовете и тренировъчния процес. Клубът бе вдъхновен от професионалната работа на медицинските екипи при спасяването на Кристиян Ериксен на Евро 2020, в което дейно участие взе и лекарят на ПФК Лудогорец д-р Валентин Великов. 

Ето къде се намират дефибрилаторите на „Хювефарма Арена“:

YouTube

Сектор „В“ – до лекарския кабинет
Сектор „Гости“ – в стаята за първа помощ (отговорник старшият стюард по сектор)
Трибуна „Моци“ – до тунела за излизане на отборите
Централна трибуна, Сектори „А“ и „А1“ – пред трибуната в близост до скамейките
Петият от дефибрилаторите е на разположение на дежурния лекар на срещата, който ще оперира с него при нужда

Важно! Дефибрилаторът е изцяло автоматичен и много лесен за употреба дори от немедицински лица.

Паралелно с това над 60 служители и треньори в школата и първия отбор на Лудогорец преминаха интензивен курс за работа с дефибрилатор, както и за оказване на първа помощ. Клубът ще проведе същото обучение и сред ръководителите на организираните фенклубове в страната, след като се подобри ситуацията с Ковид 19. 

Инструкциите за оказване на първа помощ, разработени от медицинския екип на Лудогорец, ще залегнат и в новия наръчник на стюардите, който скоро ще бъде пуснат за печат. В него ще има упоменати правила за работа на стюардите, на база натрупания дългогодишен опит на Лудогорец в организацията на мачове в груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа. Взаимствани са практики и от контактите на десеткратния шампион с УЕФА и водещи европейски клубове, които Лудогорец срещна през годините в европейските клубни турнири. Основно място в наръчника заемат правилата за действие при извънредна ситуация с цел запазване живота и здравето на посетители и служители на стадиона и базата. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе