Подходящи хранителни добавки за здрави стави, споделят от Biotica

Много хора приемат ежедневно мултивитамини, за да се уверят, че получават достатъчното количество витамини и минерали, от които се нуждае организмът всеки ден. Въпреки че се препоръчва да получавате по-голямата част от дневните хранителни вещества от храната, добавки Biotica могат да помогнат да си ги набавите, ако те не ви са достатъчни по една или друга причина. 

Пет от най-добрите витамини за ставите

Те трябва да бъдат приемани редовно за доброто здраве на цялата костна система. 

YouTube

Рибено масло

Омега-3 мастната киселина, съдържаща се в продуктите с рибено масло, често се свързва със здраво сърце и сияйна кожа. Тя обаче играе роля и в поддържането на ставите здрави. Мастните киселини помагат за предотвратяване от увреждането на някои ензими и е известно, че играят роля при намаляване на възпаленията. Може да си набавите омега-3 от риба, ядки, авокадо, семена и други.

Калций

Калцият е познато хранително вещество, което е тясно свързано със здравето на костите и зъбите. Той подпомага за оформянето им, както и съдейства за това да ги поддържа здрави. Зеленчуците, особено листните, прясното и кисело мляко и броколите са примери за храни, които имат високо съдържание на калций. Освен в естествен вид, може да приемате това вещество и като хранителна добавка с цел превенция на костни заболявания.

Витамин D

Хората с ниски нива на витамин D са склонни често да страдат от болки в ставите. Този витамин подпомага усвояването на калция от организма. Приемайки го като добавка, човек може да улесни укрепването на костите си. Витамин D може да се набави и чрез обогатено мляко и чиста слънчева светлина.

Глюкозамин

Глюкозаминът е по-малко известно хранително вещество, но може да бъде полезно и за страдащите от болки в ставите. Често се препоръчва, защото помага за възстановяване на костите и предотвратява износването на хрущялите. Това е полезна добавка, която е много подходяща за хора с остеоартрит, тъй като нивата на глюкозамин са склонни да намаляват с възрастта. 

Хондроитин

Хондроитинът обикновено се използва заедно с глюкозамин за предотвратяване на болки в ставите и възстановяване на хрущялите. Тези две хранителни вещества често се съдържат в една и съща добавка. Хондроитинът понякога се препоръчва на хора с остеоартрит, тъй като е показал, че помага за забавяне на прогресията на заболяването.

Други методи за превенция

Приемането на витамини трябва да бъде съпътствано с упражнения, спорт и достатъчната почивка. Това е превантивна мярка, която помага на тялото да се пребори с болките в ставите. Тези допълнителни мерки могат да съдействат за поддържането на подвижност, гъвкавост и живот без болка. 

Хранителни добавки от Биотика

В онлайн магазин Biotica може да намерите голямо разнообразие от полезни продукти. Всички съставки са проверени и качеството им е високо. Цените не бива да ви притесняват, защото са достъпни, а здравето е винаги на първо място.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе