Това ли е краят за Лудогорец в Лига Европа?

Снимка: ludogorets.com

Футболният клуб Лудогорец е изправен пред тежко предизвикателство след 2 загуби в Лига Европа. След неуспешната игра с Цървена звезда българският шампион претърпя второ поражениe от португалския Спортинг Брага. Това поставя отбора последен в група F от надпреварата, като се има предвид, че Лудогорец има само една точка от първите три мача от първенството. Спортинг Брага е втори с 6 точки, а водещ е сръбският отбор Цървена звезда със седем точки.
Десетата минута бе от решаващо значение за този мач, тъй като единственият гол на „орлите“ се случи тогава, но бе отменен в последствие. След центриране от фаул Са засече кълбото в мрежата, но страничният съдия вдигна флага си за засада и повторенията и проверката на ВАР показаха, че е бил прав. Това събуди недоволство у мнозина футболни фенове, които са на мнението, че голът е трябвало да бъде отчетен. Те смятат, че крайното решение не е честно спрямо родния ни отбор и това е единствената причина мача да бъде спечелен от съперниците от Иберия.

Сега е време обаче футболният клуб от Разград да си стъпи здраво на краката, защото след тази загуба шансовете им са изключително ниски да продължат напред в надпреврата за титлата на Лига Европа. Поне 2 победи ще бъдат необходими, за да може Лудогорец да не отпадне от състезанието. Следващата среща на „орлите“ отново ще е срещу Спортинг Брага и ще им се отдаде възможност за реванш. Играчите трябва да се представят блястящо на срещата, за да дръпнат напред в класирането. Още повече, че Брага също ще се бори с всички сили, след като португалският отбор е само една точка под Цървена звезда, а съответно от това зависят и шасновете на Брага за първото място.

YouTube

Дори и да не успеят да запазят своето място обаче тимът има други важни мачове, върху които да се фокусира. А именно предстоящите им мачове за националните ни турнири.

Например предстоящата им среща с Ботев Пловдив в 12-тия кръг от Efbet Лига (Първа Професионална Лига). На сайта Букмейкъри от Чужбина, където се оценяват международни букмейкъри, можете да намерите най-добрите коефициенти за Лудогорец – 1.55.

Феновете и на двата отбора са повече от нетърпеливи за срещата и гадаят какъв ще е крайният резултат.

Лудогорец ще имат възможността да се фокусират изцяло върху вътрешни състезания, където шансовете им за победа са повече от добри. Коефициентите им да грабнат титлата в Първа професионална лига са 1.30, което означава 76% предполагаема вероятност. Бихме казали, че това са едни доста добри числа в полза на „орлите“.

Отборът е фаворит на доста и когато говорим за Националната купа на България по футбол, където коефициентите в тяхна полза са 1.90 или с други думи 51% предполагаема вероятност, отново доста високи числа, предполагащи и огромни шансове отборът да грабне поне една от тазгодишните титли.

В заключение можем да кажем, че Лудогорец е един от доказалите се през годините български отбори, заслужили огромната маса фенове, които стоят неотлъчно зад тях и ги подкрепят във всеки един мач. Стискаме им палци и им пожелаваме само успехи за напред!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе