Пробно гласуване в община Кубрат

Община Кубрат информира жителите на общината, че считано от 5-ти ноември 2021 година, ще могат да се включат в демонстративно пробно гласуване с машини по всички населени места в общината, където се предвижда машинно гласуване на 14-ти ноември 2021 г. за президент и вицепрезидент на страната, както и за народни представители в 47-то Народно събрание на Р България. Това информират от пресцентъра на Общината.

Машината за пробно гласуване в град Кубрат ще бъде поставена на площад „Възраждане“ пред читалището в общинския център на 5-ти ноември /петък/ от 09.00 до 12.00 часа.

YouTube

Пробно гласуване с машина ще могат да направят в същия ден /5-ти ноември/ и жителите на село Задруга от 13.00 до 14.30 часа пред Кметството, както и жителите на село Бисерци пред читалище „Стефан Караджа“ от 15.00 до 17.00 часа.

На 6-ти ноември /събота/ пробно ще могат да гласуват и жителите на селата Мъдрево, Севар и Беловец. Жителите на Мъдрево ще могат да упражнят пробно правото си на вот с машина от 09.00 до 11.30 часа пред читалището, а избирателите в Севар ще могат да гласуват пробно пред местното Кметство от 12.00 до 14.30 часа. В най-голямото село на общината – Беловец, жителите там ще могат да гласуват пробно от 15.00 до 17.00 часа пред сградата на местното Кметство.

За останалите населени места в общината ще бъде оповестен допълнителен график за демонстративно машинно гласуване за 9-ти /вторник/ и 10-ти ноември /сряда/ 2021 година.

На областно ниво експериментът се провежда със седем машини, доставени от „Сиела Норма“ АД. В устройствата е инсталирана демо версия за изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември.

Симулатор за гласуване с машина е качен и на сайта на Централната избирателна комисия. Симулатор тук: https://www.cik.bg/suemg_14.11.2021/
Призивът на ЦИК е всеки, който се затруднява и притеснява, да гласува пробно, за да може в деня на вота да даде успешно гласа си.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе