На Архангеловден полицаите отбелязват своя професионален празник

 Отбелязването на празника на българската полиция е въведено през 1924 г. по предложение на Софийския градоначалник – о.з. подполковник Георги Кисьов. За определяне на светец-патрон е потърсена консултация от Светия синод и след обсъждане е избран Св. Архангел Михаил. В писменото мнение на Митрополит Стефан се казва: „Всички ангели, които са отредени да се борят за мира и правдата, за реда и справедливостта се намират под началството на великия Архистратег Михаил. Този празник, който олицетворява и на небето ред, власт и дисциплина и царуване на истината, правдата и любовта, много подхожда за патронен празник на полицията, която има за цел да се грижи за реда, спокойствието, сигурността и спазване на законите в страната, чрез които се гарантират животът, имотът и свободата на гражданите“. Денят се е отбелязвал до 1943 г. С решение на Министерски съвет е възстановен като празник на полицията през 1998 г.

Директорът на ОДМВР – Разград ст. комисар Диян Минков със специален поздравителен адрес към своите колеги:

YouTube

Уважаеми колеги,

Най-сърдечно Ви поздравявам по случай професионалния празник на полицията – 8 ноември.

Приемете най-искрени пожелания за здраве, спорен и резултатен труд, професионално удовлетворение и успехи в напрегнатото Ви ежедневие!

Нека начинанията Ви водят към добри постижения – за благоденствието и сигурността на гражданите! Добрата дума от хората за българския полицай е мерилото за нашия безспорен успех!

На Вас и Вашите семейства пожелавам здраве, взаимно разбирателство и благополучие!

Награда за началника на РУ-Кубрат Йордан Йорданов

Заради обявената епидемична обстановка в страната, тази година празникът няма да бъде отбелязан с официални тържества. На церемония в сградата на ОДМВР при спазване на противоепидемичните мерки директорът обяви наградите на служителите пред началниците на Районни управления и сектори.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе