Мъжът, обвинен за изнасилване на непълнолетната си братовчедка и опит за убийство, остава в ареста

По искане на Окръжна прокуратура – Разград съдът определи „задържане под стража“ за 25-годишния Н.Я. от глад Цар Калоян, изнасилил своята непълнолетна братовчедка, причини й множество тежки телесни повреди и опита да я убие като я запали. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за три престъпления: по чл. 116, ал. 1, т. 6, т. 8 и т. 12 във връзка с чл. 18, ал. 1 от НК, по чл. 152 от НК и по чл. 330 от НК, съобщават от Апелативна прокуратура във Варна.

Днес гледат делото за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 25-годишния рецидивист от Цар Калоян

YouTube

На 16 ноември 2021 година жертвата на 25-годишния мъж е намерена в тежко състояние в дома си в град Цар Калоян. Момичето незабавно е отведено и настанено в болнично заведение със сериозни травми и изгаряния, в безсъзнание. Съществува реална опасност за живота й.

Зверско посегателство върху момиче от Цар Калоян, издирват 25-годишния извършител, бивш заторник

Работата по случая продължава под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Разград. Извършителят на тежкото престъпление беше задържан за срок до 72 часа, след като се укриваше близо 24 часа.

Днес Окръжният съд на Разград наложи най-тежката мярка за неотклонение спрямо Н.Я. и той остава в ареста. Сред мотивите на прокуратурата бе тежестта на наказанията, предвидени по закон за престъпленията, за които е обвинен 25-годишният мъж, и високата опасност той да се укрие и да избегне наказателно преследване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе