Изборният ден в Разградско стартира

Снимка: Данче Бозаджиева

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече спокойно. Към 7.15 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали и машини са предадени на СИК. На територията на Разградска област функционират 197 стационарни, 38 подвижни и 3 COVID секции.

До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани всички служители от структурите на ОДМВР-Разград и РДПБЗН-Разград, които отговарят за реда и спокойствието в региона. Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.

YouTube

Служителите на звената „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Разград издават и в днешния ден удостоверения на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас. В дните от 16 до 19 ноември са издадени 44 удостоверения – 33 в Разград, 3 в Исперих и 8 в Лозница. В деня за размисъл нито един гражданин не е пожелал да се сдобие с удостоверение за гласуване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе