Сисиньо е Футболист №1 на InStat за октомври при изумителна конкуренция

Защитникът на Лудогорец Сисиньо бе избран за Футболист №1 в efbet Лига за месец октомври според InStat Index. Класацията се прави вече четвърти пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИнСтат – една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

Бразилецът с български паспорт печели за втори пореден месец, но този път конкуренцията бе изумителна, тъй като разликата между първия и третия бе само две точки.

Сисиньо записа InStat Index 349. Откакто съществува класацията, това е неговата трета победа в нея.

Втората позиция заслужи съотборникът му от Лудогорец Мавис Чибота, който събра 348 пункта. Призовата тройка допълва Брадли Мазику от ЦСКА-София. Той натрупа индекс на ИнСтат 347.

По този начин бе продължена традицията месечната класация на InStat през настоящия сезон да се печели от футболисти на шампиона Лудогорец (веднъж Жосуе Са и два пъти Сисиньо).

Припомняме, че за победител се обявява футболистът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на играча – голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе