Станислав Генчев: Имаме проблеми с контузени футболисти (ВИДЕО)

Снимка: ludogorets.com

Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев говори на официалната пресконференция преди двубоя от груповата фаза на Лига Европа срещу Цървена звезда в Белград.

„Проблемите са свързани с контузиите на доста футболисти – Недялков, Жосуе Са, Сисиньо. Това са все футболисти от защитата. Каули и Марин не са картотекирани, така че проблемите са сериозни и прибягнахме до услугите на момчета от втория отбор. Неприятно е за всеки един треньор да има отсъствие на важни фигури. Дошли сме да играем добър футбол. Имаме нужните качества и можем дори да си тръгнем с победата от тук“, заяви Генчев.

YouTube

„Дошли сме за три точки. Ако вземем само точка, приключваме участието си в Европа. Знаете, че нашият отбор настъпиха доста промени. Никога Лудогорец не е имал толкова млад състав. Не е толкова слабо представянето ни. Само две загуби имаме в България, играхме и за влизане в групите на Шампионска лига. Не можем да кажем, че е слабо представянето на фона на футболистите, с които разполагаме“, продължи той.

„Не можем да кажем какво е в главите на нашите противниците. Звезда има повече точки от нас. Нормално е да са фаворити, но ние не излизаме като аутсайдери и това ще се покаже на терена. Долу-горе и аз съм на 95% наясно със стартовия състав. Изборът ни е съкратен откъм футболисти заради контузените. Почти напълно избистрен състав“, каза треньорът на Лудогорец.

„Преди малко казах ,че никога Лудогорец не е имал толкова млад състав. В процес на изграждане сме на стил на игра. Цървена звезда има доста по-опитен състав, но това не им дава предимство“, сподели още той.

„Предпочитам да играем под голямо напрежение срещу силни съперници. Футболистите запазват концентрация през цялото време. Много е трудно да се запази една и съща мотивация във футболистите, когато имаме мач в Европа и след няколко дни трябва да играем срещу тим от долната половина на таблицата в българското първенство. Когато играем през три дни срещу силни отбори, много наблягаме на тактиката, защото футболистите са изключително концентрирани. Очаквам да реагират на поражението като професионалисти след загубата от ЦСКА 1948. Няма отбор, който да постига само победи. Очаквам положителна реакция от Лудогорец“, заяви наставникът на Лудогорец.

„Никой не можеше преди два месеца да каже, че ще имаме толкова много контузени. И Каули, и Марин са изключително класни. Принудени сме да се оправяме без тях. Трудно е в момента да прогнозираме, защото имаме противник срещу нас, който се е подготвил да ни изненада. Трудно може да се прогнозира каква ще е играта – кой ще държи повече топката ще го видим утре“, заяви Генчев.

„Трябва да има доста различни неща, въпреки че вкарахме два гола в Брага, искам отново да вкараме два или повече голове. От играта в защита имаме доста претенции и направихме разбори. Важно е в утрешния мач да не дадем възможност на Звезда да отбележи гол“.

„Трудно може нещо да се направи за кратък период. Последните две седмици имахме доста национални състезатели. Ще си запазим нашия начин за игра“, добви младият специалист..

„Рискът ще бъде премерен, ще се опитаме да играем добър футбол, да атакуваме. Само победа ни оставя в играта и ще я преследваме“, каза още той.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе