Временният директор на болницата в Кубрат вече е на работа

Снимка: Община Кубрат

Новият временен управител на общинската болница в Кубрат, д-р Леман Балканджиева, днес встъпи в длъжност. Това се случи в присъствието на общинският кмет г-н Алкин Неби, председателят на Общинския съвет г-н Хюсеин Юмеров и заместник-кметът г-н Мирослав Йорданов. Заедно с представителите на Общинското ръководство д-р Балканджиева разгледа болничните отделения и разговоря с част от лекарите и персонала, тъй като повечето медици са в оставка в знак на протест.

Част от работещите са против назначаването на д-р Балканджиева като временен управител до провеждането на конкурс за нов директор на многопрофилната болница. До тази ситуация се стигна, след като мнозинството от общинските съветници реши да не бъде удължаван повече изтичащият договор на доскорошния управител на болницата в Кубрат д-р Павлина Мичева.

YouTube

Част от опасенията на напускащите лекари е, че временния управител не притежава нужният управленски опит, а и че не е упражнявала професията си от години. В отговор на тези твърдения д-р Балканджиева коментира, че има нужния административен и управленски опит. Също така тя уточни, че не са и били прекъсвани правата като лекар, нямала е и нарушения в медицинската си практиката, каквито неверни внушения са били правени от различни кръгове.

Снимка: Община Кубрат

Настоящият управител увери, че няма да извършва структурни промени в ущърб на болницата, а ще надгражда постигнатото до момента. Лекарката успокои, че персоналът ще си запази работата и достойното уважение, като сподели също, че вратата за диалог е отворена за всички медицински лица и лекари.

Доктор Балканджиева призова политиката да не взима връх над благородната грижа и лекарско призвание, уверявайки, че болницата няма да остане без специалисти. За работа в лечебното заведение в Кубрат вече са проявили интерес няколко лекари от региона, които към настоящия момент вече преговарят с болничната управа.

„За здравна криза в Кубрат не може да се говори, тъй като болницата няма да остане без лекари и персонал. Тук не става въпрос за лични интереси, а за интересите на гражданите община Кубрат, които, въпреки сегашните неудобства, ще продължат да получават необходимите здравни грижи и внимание“, коментираха от Общинската управа в град Кубрат.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе