Нова зала за силови тренировки в спортната зала в Кубрат

Община Кубрат приключи изпълнението на проект за оборудване и обзавеждане на зала за силова подготовка в спортна зала „Кубрат“ в лудогорския град. Проектът се изпълнява по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, сключен с Държавен фонд „Земеделие“ и Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група Завет – Кубрат“. Общата стойност на инвестиционния проект е 20 061 лева без ДДС, от които 12 962,10 лв. европейско, 1 440,23 лв. национално съфинансиране и 5 658,77 лв. собствено финансиране от Община Кубрат.

Главната цел на проекта е стимулиране развитието на спорта чрез модернизиране на съществуващата материална база за извършване на спортни дейности и разширяване кръга на извършваните спортни мероприятия на територията на община Кубрат. Целта е свързана и с развитие на социалната, образователна и културна инфраструктура и подобряване на възможностите за активен живот, социално приобщаване и разнообразни дейности за свободното време на хората от всички поколения.

YouTube

По проекта са предоставени комбиниран уред за фитнес, смит машина, бягаща пътека, лег преса, кросоувър, шведска стена, велоергометри, степери, лежанки, платформи за скокове от височина, пейки за коремни преси, медицински топки, неопренови джогинг тежести, различни видове лостове за вдигане на тежести в комплект с гумирани дискове и стойки за поставяне, комплекти метални гири с винилово покритие, протектори за врат, гумени настилки.

За текущата поддръжка на подобрената спортно-техническа база за периода след приключване на проекта – до 2023 г. се предвижда заделянето на средства от собствени приходи на Община Кубрат.

ОБЩИНА КУБРАТ ОБЗАВЕДЕ ЗАЛА ЗА СИЛОВА ПОДГОТОВКА В СПОРТНАТА ЗАЛА В ГРАДАОбщина Кубрат приключи изпълнението на проект…

Posted by Община Кубрат on Friday, December 3, 2021

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе