Министър Денков с поздравление по случай 8 декември

Снимка: МОН

Министърът на образованието Акад. Николай Денков с поздравителен адрес по случай студентския празник – 8 декември.

Ето какво гласи то:

YouTube

Вече 119 години 8 декември е не просто празник на студентите. Той е символ на младостта и независимия дух, на смелите идеи и мечти, на свободата и погледа в бъдещето. И никоя пандемия не може да промени това, независимо от трудностите, пред които изправя цялата академична общност.

Висшето образование както в България, така и в целия свят, се развива динамично. Все повече университети работят заедно, като разработват съвместни учебни програми. В ход е и процес на европейска интеграция – българските висши училища вече се включват в европейските университетски мрежи. Не на последно място – университетите все повече си партнират с научните организации. Всичко това разширява максимално достъпа на студентите до знание и модерна материална база. 

Мит е, че висшето образованието в България не е качествено. Доказва го фактът, че абсолвентите на нашите университети се реализират успешно навсякъде по света. Затова, скъпи студенти, възползвайте се максимално от възможностите, които предлагат българските висши училища. През тях минава пътят към успешната реализация и кариера.

Пожелавам Ви да бъдете здрави, силни и упорити. С Вашето постоянство и амбиции са свързани днес надеждите на цялото ни  общество за икономически просперитет, толерантност и активна гражданска позиция в обществото. На Вас разчитаме за изграждане на по-добро бъдеще за България.

Бъдете любопитни, взискателни, непримирими, защото това ще гарантира качествено висше образование. Учете се всеки ден, доверете се на опита и знанията на своите преподаватели, бъдете дръзки и уверено вървете към реализацията на мечтите си!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе