Първият студентски празник в историята на Разград е отбелязан през 1976 година

Снимка: Държавен архив - Разград

Първият студентски празник в историята на Разград е отбелязан на 8 дек. 1976 г. В Летописната книга на Полувисшия институт за медицински сестри – Русе, филиал Разград срещу тази дата е отбелязано:

„Този ден ще остане паметен в историята не само на института, но и на града – като първи студентски празник в Разград. Тържеството започна от 15.30 часа с манифестация на курсистките и студентките до салона на Профсъюзния дом на културата. По време на манифестацията всички бяха марша на студентите, комсомолския марш, марша на медицинските сестри и други.

YouTube

Тържественото събрание беше открито от секретарката на институтския комсомолски комитет Румяна Иванова. … Тържеството завърши с литературно-музикална програма в изпълнение на групата за художествено слово при Младежкия дом и вокалния състав „Венсеремус“ от Политехническата гимназия – Разград. Проведе се тържествено факелно шествие през центъра на града до Братската могила. Цялата общественост на Разград беше излязла да приветства първите студенти…“. В ДА – Разград са съхранени снимки от студентския празник през 1977 г. Ф. 845, опис 1, а.е. 67.

Първият студентски празник в историята на Разград е отбелязан на 8 дек. 1976 г. В Летописната книга на Полувисшия…

Posted by Държавен архив – Разград on Tuesday, December 7, 2021

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе