Бизнесменът Любомир Иванов и строителят Георги Гергинов напуснаха „Фермата“

Снимка: bTV

Двама силни и целеустремени мъже си тръгнаха от „Фермата“ седмица преди големия финал, след като всеотдайно работиха за благородната кауза в тазгодишния сезон на предаването по bTV – възраждането на рушащия се манастир „Свети Архангел Михаил“ в село Шума. В извънредния елиминационен дуел в четвъртък бизнесменът Любомир Иванов падна на Арената от актьора Кирил Михов. Ден преди това стана ясно, че от стопанството, заради тежка физическа травма, си тръгва и строителят Георги Гергинов.  

Събитията през седмицата се развиха главоломно и предизвикаха буря от емоции. Във вторник Георги се изправи в извънреден двубой срещу Кирил като залогът беше участието на единия от двамата във „Фермата“. Още в първата битка – преминаване по трасе с препятствия, строителят падна от висока въжена стена и се удари сериозно, но смело продължи напред. След края на сблъсъка той се почувства зле и веднага беше откаран в болница. От изследванията в лечебното заведение стана ясно, че участникът е с мозъчно сътресение, счупена лицевата кост и фрактури на ребра, но, за радост, няма фрактури на черепните кости и увреждания на мозъка. Медиците бяха категорични, че строителят има нужда от лечение и не може да продължи в предаването. „Борих се да остана докрай, не исках участието ми да приключи по този начин“, каза Георги във видеообръщение от болницата към съфермерите си, които посрещнаха отпадането му със сълзи на очи.

YouTube

В тази ситуация Кирил отказа да приеме служебната победа. Решението му доведе до поредния обрат – за да защити достойно мястото си в стопанството, той се хвърли в нов извънреден дуел, този път срещу бизнесмена Любомир Иванов. А Арената се превърна в сцена на благородство, мъжество и приятелство. 

В сряда и четвъртък актьорът даде всичко от себе си, пръв спечели четири от седем възможни битки, и триумфира. Кирил показа по-голяма сила и бързина при цепенето на талпи и ритловици, при рязането на греди и при коването на дъсчен мост, но успехът не го зарадва. „България има нужда от хора със сърце, душа и увереност като Любо. Искам той да продължи, затова с радост му давам моята победа“, развълнуван каза участникът, който изгради силно приятелство с бизнесмена от Чикаго.

Победеният Любо обаче отказа този жест и прие загубата мъжки. „Тръгвам си като победител от „Фермата“, която ме накара отново да се чувствам българин, възроди патриотизма ми и върна вярата ми в страната и в хората“, заяви той. Водещият на предаването Иван Христов разкри, че предприемачът от Чикаго е тайнственият дарител на манастира „Свети Архангел Михаил“ в село Шума. Така след седмици на догадки стана ясно, че именно Любомир е дал сумата от 50 000 лева за възстановяването на стенописите в храма на светата обител, но е пожелал името му да не бъде обявено докато е в предаването, за да не повлияе на конкурентите си и на зрителите. Благородният му жест беше посрещнат с огромна благодарност от екипа на предаването и с аплодисменти от останалите участници, които продължават към финала на „Фермата“ на 18 декември.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе